Pozvani predavači


Tomica Bagatin (Hrvatska)
Željana Bolanča (Hrvatska)
Koenraad De Boulle (Belgija)
Nevia Delalle (Hrvatska)
Dinko Kaliterna (Hrvatska)
Josip Lovrić (Hrvatska)
Aleksandar Milenović (Hrvatska)
Nikola Milojević (Hrvatska)
Paul Myers (Engleska)
Ivana Nola (Hrvatska)
Tapan Patel (Engleska)
Peter Prendergast (Irska)
Rita Rakus (Engleska)
Hervé Raspaldo (Švicarska)
Dimitrios Sykianakis (Grčka)
Patrick Treacy (Irska)
Dimitris Vrachnos (Grčka)
Sherif Wakil (Engleska)
Zoran Žgaljardić (Hrvatska)

 


Tomica Bagatin

Tomica Bagatin, dr. med.
Specijalist maksilofacijalne kirurgije, sub. plastične kirurgije glave i vrata

Dr. Tomica Bagatin najviše se bavi estetskom kirurgijom te mu je cilj pružiti pacijentima najsigurniju i najbolju kiruršku metodu kako bi naglasio njihovu prirodnu ljepotu. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici „Merkur“, a specijalizaciju na Klinici za maksilofacijalnu kirurgiju u Kliničkoj bolnici „Dubrava“.

U Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Aktivni je član u međunarodnim udruženjima – European Association for Cranio-Maxillo-Facial Surgery (EACMFS) and International Association of Oral and Maxillofacial Surgery (IAOMS). Aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima u Toursu, Beču, Barceloni, Budimpešti, Chicago, New Yorku i na mnogim drugima. Na Fakultetu McGill u Montrealu završio je najviši stupanj engleskog jezika.

Željana Bolanča

Željana Bolanča, dr. med. Dermatolog

Željana Bolanča, dr. med. je rođena u Splitu gdje je završila osnovnu i srednju školu. Nakon završene I. jezične gimnazije upisuje Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Nakon odrađenog pripravničkog staža u KBC „Sestre milosrdnice“ nakratko odlazi raditi u farmaceutsku industriju kao voditelj grupe proizvoda u tvrtki Solvay Pharmaceuticals. Potom započinje i završava specijalizaciju iz dermatovenerologije u KBC „Sestre milosrdnice“ pokazujući veliki interes prema općoj dermatologiji, dermatološkoj onkologiji i korektivnoj dermatologiji. Pohađala je brojne tečajeve i edukacije iz trihologije (bolesti vlasišta) na Klinici za dermatologiju Sveučilišta u Bologni, kao i brojne edukacije iz estetske medicine u Londonu, Parisu, Toulouseu i Sofiji.

Od svih estetskih zahvata, osobito voli raditi tretmane koji su namijenjeni poboljšanju i očuvanju kvalitete kože i remodeliranju lica.

Cijelo vrijeme specijalizacije bavi se i znanstvenim radom te je objavila i veliki broj znanstvenih radova u indeksiranim časopisima. U tijeku je pohađanja Poslijediplomskog doktorskoj studija Biomedicina i zdravstvo na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, uspješno je obranila prijavu teme iz trihologije.

Član je Hrvatskog društva dermatovenerologa, Europskog društva dermatovenerologa (EADV), International Dermoscopy Society (IDS), i dopredsjednica Hrvatskog društva za estetiku lica.

Dr Koenraad De Boulle

Koenraad De Boulle, dr. med. Dermatolog

Dr. Koenraad De Boulle je dermatolog i ravnatelj privatne dermatološke klinike Aalst u Aalstu u Belgiji. Ova subspecijalna klinika od 6 dermatologa služi kao referentni centar za složenu dermatologiju, dermatološke kirurške i kozmetičke indikacije. Također je razvio poseban interes za dijagnosticiranje i liječenje komplikacija ne-kirurških zahvata, na temelju čega dobiva preporuke iz cijelog svijeta. Dr. De Boulle ima više od 25 godina iskustva u minimalno invazivnim estetskim zahvatima, izgradio je međunarodni ugled te se njegov rad koristi kao referenca u tim područjima.

Dr. De Boulle je proveo brojne kliničke studije faze II-IV za višestruke terapijske, dermatološke i kozmetičke spojeve. Kao autor ili koautor se pojavljuje u više od 50 znanstvenih radova, a često je predavač i trener na nacionalnim i međunarodnim edukativnim događajima već više od dva desetljeća. Dr. De Boulle također organizira privatne edukativne skupove koji omogućavaju praktičarima estetske zdravstvene zaštite da unaprijede svoje profesionalne vještine, omogućujući širi spektar usluga svojim pacijentima uz optimalna estetska rješenja.

Nevia Delalle

Nevia Delalle, dr. med.Dermatolog

Nevia Delalle, dr. med. je rođena u Splitu. Nakon osnovne i srednje medicinske škole upisuje Medicinski fakultet u Splitu, Sveučilište Zagreb. Istovremeno radi kao glazbeni urednik i voditelj na brojnim radio postajama u Splitu. Nakon treće godine, nastavlja studij na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, gdje i završava.

Tijekom staza za DZ Centar, najveći dio slobodnog vremena provodi na Klinici za dermatologiju i venerologiju KB Sestre Milosrdnice te na Klinici za kirurgiju gdje stječe osnovna praktična znanja i razvija veliki interes za navedena područja.

Završava poslijediplomski studij iz medicine ronjenja na Institutu pomorske medicine HRM u Splitu.

Stjecanjem licence za samostalan rad, zapošljava se u Poliklinici Nemetova, a odmah nakon nekoliko mjeseci započinje specijalizaciju iz dermatologije i venerologije u KB Sestre Milosrdnice, Zagreb u trajanju od 4 godine, s posebnim interesom prema dermatološkoj kozmetologiji te dermatoonkologiji i dermatokirurgiji.

Završava i poslijediplomski znanstveni studij iz područja biomedicine pri PMF-u.

Nakon završenog stručnog poslijediplomskog studija i položenog specijalističkog ispita, upisuje Internacionalnu specijalizaciju iz anti-aging medicine u trajanju od dvije godine i istovremeno osniva laserski centar u Poliklinici Nemetova.

Nakon dvogodišnje edukacije u najeminentnijim anti-ageing klinikama i institutima u Parizu, Barceloni, Bruxellesu, Pragu, Cannesu, Monacu, te iskustvu stečenom iz područja estetske dermatologije i kirurgije, započinje samostalni rad u Poliklinici Dermalife, gdje radi i danas.

Dugogodišnji je licencirani edukator iz područja aplikacije hijaluronskih filera, te je predavač na brojnim radionicama i znanstvenim skupovima.

Dugogodišnji je kolumnist na portalu Ordinacija.hr, te posljednjih godina kolumnist novog portala Estetica.hr.

Slobodno vrijeme provodi pod morem.

Dinko Kaliterna

Dinko Kaliterna, dr. med. Dermatolog

Dinko Kaliterna rođen je 1971. godine u Splitu, gdje završava srednju medicinsku školu. Medicinski fakultet upisuje 1990. godine u Zagrebu. Diplomirao je 1996. godine. Pripravnički liječnički staž odrađuje u KB Merkur u Zagrebu. Specijalizaciju iz dermatovenerologije počinje 2000. godine u Klinici za kožne i spolne bolesti Šalata. Tijekom specijalizacije više puta boravi na najpoznatijim dermatovenerološkim klinikama, gdje je proveo oko šest mjeseci na stručnom usavršavanju, a 2002. godine upisuje postdiplomski studij iz dermatovenerologije. Početkom 2004. godine polaže specijalistički ispit. Autor je i koautor više stručnih članaka.

Osnivač je i utemeljitelj poliklinike Poliderma, koja počinje s radom u rujnu 2004. godine. Njegova područja posebnog interesa su estetsko-korektivni zahvati, kozmetologija, celulit, anti-aging medicina i primjena lasera. Prvi u Hrvatskoj uvodi načelo integrirane dermatologije: više stručnjaka raznih specijalnosti klijentu daju svoja mišljenja i međusobno ih uspoređuju kako bi se pronašlo najbolje rješenje za klijenta.

Doktor Kaliterna posebnu važnost pridaje stalnoj stručnoj edukaciji i sudjeluje kao predavač na vodećim međunarodnim kongresima. Među prvima primjenjuje najnovije tehnologije i spoznaje iz područja dermatovenerologije, estetsko-korektivnih zahvata i primjene lasera.

Piše i objavljuje članke te odgovara na pitanja čitatelja na portalima Pliva, Cybermed, Vitamini. Do sada su njegovi članci izašli u mnogim novinama, magazinima i tjednicima – Nacional, Jutarnji list, Život i zdravlje, Glorija…

Sudjelovao je kao gost na većini radiopostaja u Hrvatskoj. Na televiziji je kao gost sudjelovao u sljedećim emisijama: RTL Exkluziv i Exploziv, Zagrljaj ljepote, Dobro jutro Hrvatska, kod Sanje, talk-show-u Maja i ostalim brojnim emisijama.

Dr. Dinko Kaliterna je od nedavno postao član DASIL-a (dermatologic aesthetic surgery international league) najveće i najvažnije svjetske organizacije dermatologa i plastičnih kirurga. DASIL se prvenstveno bavi primjenom i razvojem najnovijih tehnologija, lasera i tretmana u svrhu estetsko-korektivnih zahvata.

Josip Lovrić

Josip Lovrić, dr. med.
Specijalist opće kirurgije

Dr. Josip Lovrić svoje desetogodišnje iskustvo iz kirurgije stekao je kao zaposlenik u Općoj bolnici Bjelovar gdje jer radio kao specijalist opće kirurgije. Naglasak u svom radu stavlja na optimalan izbor kirurškog liječenja i minimalnu invazivnost u radu te individualan pristup sa ciljem postizanja prirodnog izgleda uz korištenje najsuvremenijih metoda i tehnika liječenja. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu a specijalizaciju opće kirurgije stekao je na Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru „Rebro“ pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Aktivan je član Hrvatskog kirurškog društva te licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Kontinuiranu edukaciju provodi aktivnim sudjelovanjem na brojnim međunarodnim kongresima u zemlji i inozemstvu. Autor je i koautor nekolicine publiciranih znanstvenih radova u domaćim i inozemnim časopisima te Zborniku Hrvatske Akademije Znanosti i Umjetnosti. Aktivno se služi engleskim i talijanskim jezikom.

Aleksandar Milenović

doc. dr. sc. Aleksandar Milenović, dr. med. maksilofacijalni kirurg, plastični kirurg glave i vrata

Doc. dr. sc. Aleksandar Milenović, rođen je u Osijeku gdje je završio osnovnu i srednju školu. U Zagreb odlazi na studij medicine koji je s najboljim ocjenama završio 1994. godine. Fine strukture glave i vrata postaju potpunim izazovom za dr. Milenovića pa odlučuje specijalizirati maksilofacijalnu kirurgiju. Paralelno je završio i subspecijalizaciju iz plastične i rekonstruktivne kirurgije glave i vrata.

Magistrirao je 2001. godine na Stomatološkom fakultetu na temu disfunkcije živaca nakon disekcije vrata, a doktorirao sedam godina kasnije, također na Stomatološkom fakultetu na temu sentinel biopsije kod tumora usne šupljine.

Svoju edukaciju, na teorijskom i praktičnom planu, proveo je u vrhunskim svjetskim centrima plastične kirurgije New Yorka, Glasgowa, Londona, Beča.

Danas ne samo da je uspješan liječnik, već i docent na Katedri za maksilofacijalnu kirurgiju Stomatološkog fakulteta te član Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata i Europskog društva za kraniomaksilofacijalnu kirurgiju.

Svoje znanje redovito prenosi na specijaliziranim svjetskim kongresima. Sudjelovao je kao predavač na više od 100 domaćih i svjetskih kongresa.

Aktivno se koristi engleskim i njemačkim jezikom.

Zadovoljan je što može jutrima spašavati živote u Kliničkoj bolnici Dubrava, a popodnevima svoje znanje i iskustvo primijeniti u Poliklinici Imed. Za njega je rad kreativni izazov koji rezultira zadovoljstvom svakog pacijenta.

Nikola Milojević

Nikola Milojević, dr. med.
Estetski liječnik

Doktor Nikola Milojević, estetski je liječnik te vlasnik dviju uspješnih anti-ageing klinika – Milo Clinic u Londonu te Poliklinike Milojević u Zagrebu. Medicinu je diplomirao 1995. godine na Royal Free Hospital School of Medicine u Londonu. Iako se prvotno opredijelio za specijalizaciju iz opće kirurgije, želeći tako nastaviti stopama svoga oca Boška Milojevića – doajena estetske kirurgije u Hrvatskoj; dr. Nikola Milojević se naposljetku odlučio za specijalizaciju medicine opće prakse. Nakon specijalizacije na području estetske medicine, pet godina radio je u Londonu za Harley Medical Group kao vodeći liječnik najvećeg lanca estetskih klinika u Velikoj Britaniji.

Tretirajući i do 40 pacijenata dnevno te učinivši više od 30.000 zahvata Botoxom i filerima stekao je golemo iskustvo pa 2005. godine u Londonu otvara svoju poznatu Milo Clinic, posvećenu nekirurškoj medicini. Na glasu kao liječnik lagane ruke i precizne tehnike, dr. Milojevića britanski su mediji prozvali „kraljem Botoxa“. Nakon uspješne karijere u Velikoj Britaniji, dr. Milojević se 2009. vraća u rodni Zagreb te godinu dana kasnije polaže državni ispit u Ministarstvu zdravstva koje mu dodjeljuje odobrenje za samostalni rad u Hrvatskoj. U ožujku 2011. godine, u samom centru Zagreba, otvara Polikliniku Milojević te tako nastavlja dugu obiteljsku tradiciju. Zahvaljujući inovativnim metodama pomlađivanja te najsuvremenijim aparatima iz svijeta estetske medicine, Poliklinika Milojević danas je među najmodernijim anti-ageing klinikama u Europi. S obzirom na to je zagrebačka poliklinika sestrinska klinika Milo Clinic iz Londona, dr. Milojević svakog mjeseca jedan tjedan provodi u britanskoj prijestolnici jer u njegovu kliniku dolaze klijenti s raznih krajeva svijeta.

Dr. Milojević pionir je estetske medicine u Hrvatskoj. Pohađajući konferencije i surađujući sa stručnjacima iz cijeloga svijeta te implementirajući nove spoznaje iz estetske medicine u svoju svakodnevnu praksu aktivno sudjeluje u daljnjem usavršavanju ove nove grane medicine. Član je vodećih medicinskih institucija, uključujući British College of Aesthetic Medicine i General Medical Council. Razvitak medicinskog turizma potaknuo ga je na organiziranje međunarodnog kongresa o estetskoj medicini, a njegova želja je brendiranje Hrvatske kao centra estetske medicine.

Paul Myers

Paul Myers, dr. med. Ravnatelj konzultantske tvrtke za procjene

Dr. Paul Myers je ravnatelj konzultantske tvrtke za procjene (Doctors Appraisal Consultancy), organizacije koja savjetuje i pruža potporu samostalnim liječnicima (koji ne pripadaju u javno financiran nacionalni zdravstveni sustav u Engleskoj, NHS) kod procjena i produljenja njihovih licenci. Karijeru je započeo kao liječnik opće prakse NHS-a, kada je također počeo iskazivati interes za procjene potreba u obrazovanju liječnika, a bio je i predavač na sveučilištu Queen Mary and Westfield.
Sada pruža usluge procjene širokom rasponu određenih tijela, uključujući NHS England i British College of Aesthetic Medicine, za koje upravlja programom ocjenjivanja. Njegov trenutni istraživački interes je osiguranje kvalitete liječničkih procjena.

Ivana Nola

dr. sc. Ivana Nola, dr. med. Dermatovenerolog

Dr. Ivana Nola, specijalist dermatovenerologije, je vodeći stručnjak u svim najnovijim tehnologijama kada je u pitanju ljepota, anti-aging i dermatovenerologija. Ima više od 15 godina iskustva na području estetske dermatologije. U periodu između 2009. i 2014. godine je bila certificirani nacionalni Allerganov trener za primjenu Juvederma i botulinum toksina tipa A u Hrvatskoj.

Dr. Nola je auto i koautor brojnih znanstvenih članaka i profesionalnih radova. Vođena visokim standardima u estetskoj medicini, često sudjeluje i predaje na kongresima i simpozijima diljem Europe i SAD-a.

Tapan Patel

Tapan Patel, dr. med. Estetski liječnik

Dr. Tapan Patel, osnivač i ravnatelj Klinike PHI, prepoznat je među svojim vršnjacima, stručnjacima i pacijentima kao jedan od najtalentiranijih i najvještijih estetskih liječnika u Velikoj Britaniji. Ima više od 15 godina kliničkog iskustva i već više od deset godina izvodi estetske tretmane. Nedavno je uvršten na listu časopisa Tatler među top 30 anti-aging stručnjaka. Dr. Patel je izuzetno drži do visokih standarda u estetskoj medicini i uz dnevni rad u klinici nastoji prisustvovati i držati predavanja na što je moguće više konferencija i stručnih sastanaka. Osim toga, dr. Patel ima diplomu iz područja svjetlosnih i laserskih terapija, a trenutno polaže diplomu u kliničkoj dermatologiji i magisterij u estetskoj medicini.

Peter Prendergast

Peter Prendergast, dr. med. Estetski kirurg

Dr. Peter Prendergast je predsjednik stručnog društva European College of Aesthetic Medicine and Surgery, a posljednjih devet godina je ravnatelj Poliklinike Venus Medical. Međunarodno je poznati predavač i autor, napisao je dva udžbenika i obučio stotine kirurga za estetske zahvate na radionicama održanima diljem svijeta.

Dr. Prendergast uvijek inzistira na pružanju lijepog prirodnog izgleda svojim pacijentima koristeći učinkovite, sigurne postupke i proizvode. Njegova specijalnost je u estetskoj medicini i minimalno invazivnoj estetskoj kirurgiji za poboljšanje izgleda lica i tijela koristeći neinvazivne ili minimalno invazivne zahvate, koristeći samo lokalnu anesteziju za maksimalnu udobnost i sigurnost. To također omogućava njegovim pacijentima da odmah odlaze kući i vraćaju se na uobičajene aktivnosti bez odgode, uz minimalno vrijeme oporavka.

U Irskoj je dr. Prendergast razvio mnoge zahvate koje obavlja. Prvi je u Irskoj koji je izveo VASER liposukciju, one thread facelift i razne druge estetske zahvate koji se izvode bez potrebe za općom anestezijom.

Dr. Prendergast je s pohvalom diplomirao medicinu i kirurgiju na Sveučilištu Cork 1999. godine. Završio je staž u bolnici John Radcliffe u Oxfordu i vratio se u Irsku na specijalizaciju iz opće kirurgije. Nakon dvije godine postao je član Royal College of Surgeons u Irskoj. Nakon daljnje kirurške specijalizacije u kardio-kirurškim i vaskularnim kirurškim zahvatima u Irskoj i Singapuru, privuklo ga je relativno novo područje estetske medicine. Njegova naobrazba na ovome polju odvela ga je diljem svijeta, prvo kao studenta, ali kasnije i kao učitelja.

Redovito ga pozivaju kao predavač na međunarodnim konferencijama. Uz održavanje predavanja, dr. Prendergast smatra da je usavršavanje umjetnosti i prakse estetske medicine cjeloživotno putovanje.

Dr. Prendergast je aktivni član mnogih međunarodnih društava. Član je Američke akademije za estetsku kirurgiju, Britanske komore za estetsku medicinu, Američkog društva za lasere u medicini i kirurgiji i drugim obrazovnim organizacijama koje promiču visoke standarde u estetskoj medicini i kirurgiji. Irski je predstavnik u Europskom odboru za standardizaciju i predložio je nove propise za Standardizaciju u estetskoj kirurgiji.

Dr. Prendergast se nekoliko puta pojavio na lokalnoj televiziji i radiju. Napisao je više od 20 poglavlja knjiga, kao i dvije knjige o estetskoj medicini i oblikovanju tijela. Prva knjiga, Aesthetic Medicine. Art and Techniques, objavljena je 2011. godine. Njegova druga knjiga, High Definition Body Sculpting. Art and Advanced Lipoplasty Techniques, je objavljena u listopadu 2014. i brzo je postala broj jedan na Amazonu kao najbolje prodavana knjiga.

Rita Rakus

Rita Rakus, dr. med. Estetski liječnik

Dr. Rakus se kvalificirala kao liječnica na Sveučilištu u Sydney, Australiji 1974. Godine. Ima više od 25 godina iskustva u estetskoj medicini i lider je u nekirurškim zahvatima u Velikoj Britaniji. Dr. Rakus je postala iskusni praktičar za pomlađivanje lica i tijela te je lider u području estetske medicine u Velikoj Britaniji. Osnivačica je i članica upravnog odbora Britanske komore za estetsku medicinu (British College of Aesthetic medicine – BCAM).

Hervé Raspaldo

Hervé Raspaldo, dr. med. Plastični kirurg

Hervé Raspaldo, rođen u Monaku, je plastični kirurg za lice. Bio je predstojnik klinike i konzultant za rekonstruktivnu kirurgiju lica na Sveučilišnoj bolnici u Nici u Francuskoj.

Voditelj je Klinike Face Genève S.A. Također je i član Međunarodnog društva estetske plastične kirurgije i Francuskog društva plastične i rekonstruktivne kirurgije.

Klinika dr. Raspalda ugošćuje pacijente iz cijelog svijeta. Njegova reputacija privlači složene slučajeve, uključujući rinoplastiku bez ožiljaka, napredno endoskopsko zatezanje lica, minimalno invazivnu operaciju kapaka, Ear Fold® otoplastiku, pomlađivanje lica i poboljšane napredne 3D tehnike pomlađivanja s injekcijama.

Kao međunarodno priznati stručnjak, dr. Raspaldo je od 2001. godine bio uključen u lansiranje botulinum toksina, dermalnih filera i inekcija za postizanje volumena.

Njegov centar za znanstvene studije odobren od strane FDA-a odgovoran je za objavu brojnih znanstvenih radova, medicinskih udžbenika i videa o temama kao što su toksini, fileri, endoskopsko zatezanje lica i rinoplastika. Važno je napomenuti da je dr. Raspaldo koautor konsenzusnih radova za relaksaciju gornjeg i donjeg lica u Francuskoj te za pomlađivanja lica s injekcijama na globalnoj razini.

Redovni predavač na najbitnijim kongresima diljem svijeta, dr. Raspaldo strastveni je lider u podučavanju umjetnosti i razvoju tehnika u estetskoj medicini. Od 1990. godine podučio je više od 30.000 estetskih liječnika širom svijeta, a nudi i privatni program u svojoj Klinici Face Genève – stručne radionice za 3D pomlađivanje lica – podučavajući inovativni koncept FaceSculpture™. Nedavno je razradio tehnike “Chic-Lift®” i “Eiffel Tower Nose-Lift®” te time pojednostavio i poboljšao pomlađivanje i uljepšavanje lica injekcijama postavljajući trendove u skulpturi lica današnjice.

Dimitrios Sykianakis

Dimitrios Sykianakis, dr. med. Estetski liječnik

Dr. Sykianakis je specijalist za područje gerontologije/anti-aginga i estetske medicine. Ima 18 godina iskustva kao medicinski trener za primjenu Botulinum toksina tipa A i filere, a tijekom karijere je izvršio više od 20.000 zahvata injekcijama na licu. Međunarodno je priznati stručnjak, govornik i predavač. Vanjski je partner u Dermatološkoj javnoj bolnici “Andreas Syggros” u Ateni. Također je partner u I atenskoj Laser Touch klinici. Vlasnik i ravnatelj privatne medicinske klinike pod nazivom Atena Wellaging. Trenutačno završava doktorsku disertaciju s tezom o Botulinum toksinu i kvaliteti života.

Patrick Treacy

PATRICK TREACY, dr. med. Estetski liječnik

Dr. Patrick Treacy je predsjednik Estetskog fakulteta Kraljevskog medicinskog društva u Londonu (Royal Society of Medicine, Aesthetic Faculty 2018), predsjednik Irskog društva estetskih liječnika (Irish Association of Cosmetic Doctors) i predstavnik Irske unutar Britanskog društva estetske medicine (British Association of Cosmetic Medicine). Poznat kao jedan od najutjecajnijih estetskih liječnika u svijetu, a u Los Angelesu je 2017. i 2018. godine imenovan jednim od 100 najboljih globalnih lidera u estetskoj medicini (MyFaceMyBody “Ultimate 100 Global Esthetic Leaders“). U Azerbejdžanu je proglašen laureatom estetske medicine i dobitnikom Beauty & Anti-Aging Trophy nagrade za svoje doprinose na području estetske medicine (Baku, 2017.). Dobio je i sličnu MyFaceMyBody Specialist nagradu u Londonu 2018. godine. Njegovo istraživanje snažno je utjecalo na ovo specijalizirano područje medicine unutar kojeg je razvio globalne protokole za komplikacije uzrokovane dermalnim filerima i za zacjeljivanje rana. Razvio je tehnike za poboljšanje estetike kod facijalne lipodistrofije kod HIV-a i kod radiokirurgije venske termokoagulacije. Dobitnik je Irske zdravstvene nagrade za medicinsko istraživanje (“Irish Healthcare Award for Medical Research”) u Dublinu 2017. godine i nagradu za medicinsko istraživanje Britanske komore za estetsku medicinu (British College of Aesthetic Medicine) u Londonu 2017. godine. Jedan je od rijetkih liječnika na svijetu koji je tri puta osvojio prestižni AMEC trofej (Anti-aging Medicine European Congress) u Parizu 2014. i 2016. godine te u Monaku 2017. godine za istraživanja vezana uz tumorsku kaheksiju i zaustavljanje nekroze kože. Za medicinska istraživanja je osvojio trofej MyFaceMyBody u Londonu 2016. godine, a za studije vezane uz PRP i rast kose je bio pohvaljen u Londonu 2012. i 2013. godine. Ovo istraživanje je postalo popularno i koriste ga klinike širom svijeta. U Meksiku je 2016. godine dobio CCME medalju (Colegio Científico de Medicina Estética) za „Izvrsnost u doprinosu estetskoj medicini“. Iste je godine u Londonu primio i prestižnu nagradu “Liječnik godine“ u sklopu nagrada „Sigurnost u ljepoti“.

Član je uredništva četiriju međunarodnih estetskih časopisa. Autor je ili koautor mnogih članaka u recenziranim znanstvenim časopisima i poglavlja stručne medicinske literature. Bio je glavni gost predavač diljem Europe, Rusije, SAD-a i Južne Amerike. Dr. Treacy je član Kraljevskog medicinskog društva (Royal Society of Medicine) i Kraljevskog društva umjetnosti (Royal Society of Arts) u Londonu. Predsjednik je Humanitarne zaklade Ailesbury i počasni ambasador Zaklade Michael Jackson Legacy. Pokretačka je snaga bezbrojnih humanitarnih akcija koje utječu na kvalitetu života djece diljem Afrike, Haitija i zemalja Trećeg svijeta. Samo tijekom prošle godine je otvorio sirotišta u Monroviji (Liberija) i u Mirebalaisu (Haiti). Europski je medicinski savjetnik za mrežu Lipoliza i savjetnik za Consulting Rooms – najveću kozmetičku web stranicu u Velikoj Britaniji. Prakticira kozmetičku medicinu u svojim klinikama u Dublinu, Corku, Londonu i na Bliskom istoku. On je napredni estetski trener, a obučio je više od 800 liječnika i medicinskih sestara iz cijelog svijeta. Pojavio se u emisijama Today Show, Ireland AM, Dr. Drew, na televizijskim kanalima CNN, RTE, TV3, Sky News, BBC i u Newsweeku

Dimitris Vrachnos

Dimitris Vrachnos Poslovni savjetnik u estetskoj medicini

Dimitris Vrachnos je iskusan savjetnik u estetskoj medicini sa stručnim znanjem u razvoju poslovanja, vođenju klinika i strateškom marketingu s ciljem održivosti poslovanja i razvoja unutar industrije estetske medicine.

Nakon što je proveo više od 16 godina u području estetske medicine kao direktor u multinacionalnom korporativnom okruženju, osniva poslovnu agenciju Upmybusiness. Njegova agencija pruža širok spektar operativnih i strateških projekata unutar estetske medicine farmaceutskim i kozmetičkim tvrtkama, velikim poliklinikama i privatnim estetskim ordinacijama. Usluge uključuju procjenu i unapređenje upravljanja klinikom, strateško planiranje marketinga i implementacija, anketiranje osoblja i pacijenata, poslovnu obuku osoblja i programe za ključne stručnjake.

G. Vrachnos ima diplomu za međunarodne poslovne studije sa Sveučilišta Panteion. Međunarodni je savjetnik za upravljanje medicinskim tvrtkama i ordinacijama, redovito objavljuje stručne članke i drži predavanja na lokalnim i međunarodnim kongresima.

Sherif Wakil

Sherif Wakil, dr. med.
Estetski kozmetički i seksualni liječnik

Dr. Sherif Wakil je osnivač i medicinski direktor klinika DrSW. Ima više od dva desetljeća iskustva u zdravstvenoj skrbi u kombinaciji s izuzetno velikim brojem održanih praktičnih estetskih radionica u Velikoj Britaniji, Europi i SAD-u. Radio je u nizu vodećih bolnica u Velikoj Britaniji i na Bliskom istoku, uključujući i Royal London Hospital NHS Trust, a sada je baziran u poznatoj londonskoj ulici Harley Street.

Dr. Wakil je izvršio više od 20.000 zahvata i uveo brojne nove tretmane u Velikoj Britaniji i Europi, uključujući revolucionarni P-Shot i O-Shot (seksualno pomlađivanje s PRP-om) i vampirsko podizanje grudi. Jedini trener za ove zahvate u Europi i na Bliskom istoku.

Kao nacionalni i međunarodni trener za brojne estetske postupke, uključujući PRP vampirske tretmane, thread lifting i sl., dr. Wakil kao pozvani predavač često predaje o svojim vještinama na kongresima i stručnim sastancima širom svijeta. Nedavno se dr. Wakil našao na čelu pokreta za nekiruršku seksualnu estetsku medicinu svojim novim tretmanima seksualnog pomlađivanja i najsuvremenijim strojevima koje je uveo u Europi i Velikoj Britaniji.

Dr. Wakil je predsjednik Međunarodne društva estetske ginekologije i seksualne dobrobiti “IAAGSW” te član Međunarodne komore kirurga i aktivni član nekoliko stručnih tijela, uključujući Generalno liječničko vijeće, Američko društvo estetske stanične medicinu, Britanske komore estetske medicine (BCAM) i Britansko društvo za oblikovanja tijela.

Zoran Žgaljardić

doc. dr. sc. Zoran Žgaljardić, dr. med. Maksilofacijalni kirurg, plastični kirurg glave i vrata

Doc. dr. sc. Zoran Žgaljardić, dr. med. je rođen 1926. godine. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 1986. godine. Nakon završetka stažiranja na području maksilofacijalne kirurgije i plastične kirurgije glave i vrata položio je stručni ispit za estetskog kirurga na Međunarodnoj akademiji za estetsku kirurgiju (IACS). Diplomirao je i doktorirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Doc. Žgaljardić proveo je 1996. godinu u New Yorku na Sveučilišnoj bolnici Brooklyn i održao gostujuće predavanje na temu svoje doktorskoj disertaciji. Tijekom tog vremena posjetio je i brojne klinike za estetsku kirurgiju.

U razdoblju od 1990. do 1999. radio je na Odsjeku za maksilofacijalnu kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Svoju privatnu kliniku za estetsku i maksilofacijalnu kirurgiju je otvorio 1999. godine u Opatiji. Deset godina poslije, otvorio je još jednu privatnu kliniku u Zagrebu.

Razdoblje od 2005. do 2010. godine je proveo kao docent i voditelj odsjeka za maksilofacijalnu kirurgiju na Sveučilištu u Splitu.

Doc. Zoran Žgaljardić je član upravnog odbora Akademije estetske kirurgije i hrvatski predstavnik Međunarodne akademije estetske kirurgije. Jedan je od suosnivača Svjetske akademije estetske kirurgije. Začetnik je razvoja laserske liposukcije i redoviti gost predavač i trener u laserskoj lipolizi.

Godine 2008. na 52. svjetskom kongresu Međunarodne akademije estetske kirurgije imenovan je jednim od 100 najboljih estetskih kirurga na svijetu. Na 4. godišnjem stručnom sastanku Svjetske akademije estetske kirurgije, uključen je u Dvoranu slavnih estetske kirurgije.