Pozvani predavači

Tomica Bagatin (Hrvatska)
Željana Bolanča (Hrvatska)
Koen De Boulle (Belgija)
Tom van Eijk (Nizozemska)
Dinko Kaliterna (Hrvatska)
Josip Lovrić (Hrvatska)
Aleksandar Milenović (Hrvatska)
Nikola Milojević (Hrvatska)
Paul Myers (Engleska)
Ivana Nola (Hrvatska)
Tapan Patel (Engleska)
Peter Prendergast (Irska)
Rita Rakus (Engleska)
Hervé Raspaldo (Švicarska)
Dimitrios Sykianakis (Grčka)
Patrick Treacy (Irska)
Dimitris Vrachnos (Grčka)
Zoran Žgaljardić (Hrvatska)
Sherif Wakil (Engleska)

 


Tomica Bagatin

Tomica Bagatin, dr.med.
Specijalist maksilofacijalne kirurgije, sub. plastične kirurgije glave i vrata

Dr. Tomica Bagatin najviše se bavi estetskom kirurgijom te mu je cilj pružiti pacijentima najsigurniju i najbolju kiruršku metodu kako bi naglasio njihovu prirodnu ljepotu. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici „Merkur“, a specijalizaciju na Klinici za maksilofacijalnu kirurgiju u Kliničkoj bolnici „Dubrava“.

U Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Aktivni je član u međunarodnim udruženjima – European Association for Cranio-Maxillo-Facial Surgery (EACMFS) and International Association of Oral and Maxillofacial Surgery (IAOMS). Aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima u Toursu, Beču, Barceloni, Budimpešti, Chicago, New Yorku i na mnogim drugima. Na Fakultetu McGill u Montrealu završio je najviši stupanj engleskog jezika.

Josip Lovrić

Josip Lovrić, dr.med.
Specijalist opće kirurgije

Dr. Josip Lovrić svoje desetogodišnje iskustvo iz kirurgije stekao je kao zaposlenik u Općoj bolnici Bjelovar gdje jer radio kao specijalist opće kirurgije. Naglasak u svom radu stavlja na optimalan izbor kirurškog liječenja i minimalnu invazivnost u radu te individualan pristup sa ciljem postizanja prirodnog izgleda uz korištenje najsuvremenijih metoda i tehnika liječenja. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu a specijalizaciju opće kirurgije stekao je na Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru „Rebro“ pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Aktivan je član Hrvatskog kirurškog društva te licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Kontinuiranu edukaciju provodi aktivnim sudjelovanjem na brojnim međunarodnim kongresima u zemlji i inozemstvu. Autor je i koautor nekolicine publiciranih znanstvenih radova u domaćim i inozemnim časopisima te Zborniku Hrvatske Akademije Znanosti i Umjetnosti. Aktivno se služi engleskim i talijanskim jezikom.

Nikola Milojević

Nikola Milojević, dr. med.
Estetski liječnik

Doktor Nikola Milojević, estetski je liječnik te vlasnik dviju uspješnih anti-ageing klinika – Milo Clinic u Londonu te Poliklinike Milojević u Zagrebu. Medicinu je diplomirao 1995. godine na Royal Free Hospital School of Medicine u Londonu. Iako se prvotno opredijelio za specijalizaciju iz opće kirurgije, želeći tako nastaviti stopama svoga oca Boška Milojevića – doajena estetske kirurgije u Hrvatskoj; dr. Nikola Milojević se naposljetku odlučio za specijalizaciju medicine opće prakse. Nakon specijalizacije na području estetske medicine, pet godina radio je u Londonu za Harley Medical Group kao vodeći liječnik najvećeg lanca estetskih klinika u Velikoj Britaniji.

Tretirajući i do 40 pacijenata dnevno te učinivši više od 30.000 zahvata Botoxom i filerima stekao je golemo iskustvo pa 2005. godine u Londonu otvara svoju poznatu Milo Clinic, posvećenu nekirurškoj medicini. Na glasu kao liječnik lagane ruke i precizne tehnike, dr. Milojevića britanski su mediji prozvali „kraljem Botoxa“. Nakon uspješne karijere u Velikoj Britaniji, dr. Milojević se 2009. vraća u rodni Zagreb te godinu dana kasnije polaže državni ispit u Ministarstvu zdravstva koje mu dodjeljuje odobrenje za samostalni rad u Hrvatskoj. U ožujku 2011. godine, u samom centru Zagreba, otvara Polikliniku Milojević te tako nastavlja dugu obiteljsku tradiciju. Zahvaljujući inovativnim metodama pomlađivanja te najsuvremenijim aparatima iz svijeta estetske medicine, Poliklinika Milojević danas je među najmodernijim anti-ageing klinikama u Europi. S obzirom na to je zagrebačka poliklinika sestrinska klinika Milo Clinic iz Londona, dr. Milojević svakog mjeseca jedan tjedan provodi u britanskoj prijestolnici jer u njegovu kliniku dolaze klijenti s raznih krajeva svijeta.

Dr. Milojević pionir je estetske medicine u Hrvatskoj. Pohađajući konferencije i surađujući sa stručnjacima iz cijeloga svijeta te implementirajući nove spoznaje iz estetske medicine u svoju svakodnevnu praksu aktivno sudjeluje u daljnjem usavršavanju ove nove grane medicine. Član je vodećih medicinskih institucija, uključujući British College of Aesthetic Medicine i General Medical Council. Razvitak medicinskog turizma potaknuo ga je na organiziranje međunarodnog kongresa o estetskoj medicini, a njegova želja je brendiranje Hrvatske kao centra estetske medicine.

Patrick Treacy

PATRICK TREACY, dr. med. Estetski liječnik

Dr. Patrick Treacy je predsjednik Estetskog fakulteta Kraljevskog medicinskog društva u Londonu (Royal Society of Medicine, Aesthetic Faculty 2018), predsjednik Irskog društva kozmetičkih liječnika (Irish Association of Cosmetic Doctors) i predstavnik Irske unutar Britanskog društva kozmetičke medicine (British Association of Cosmetic Medicine). Poznat kao jedan od najutjecajnijih estetskih liječnika u svijetu, a u Los Angelesu je 2017. i 2018. godine imenovan jednim od 100 najboljih globalnih lidera u estetskoj medicini (MyFaceMyBody “Ultimate 100 Global Esthetic Leaders“). U Azerbejdžanu je proglašen laureatom estetske medicine i dobitnikom Beauty & Anti-Aging Trophy nagrade za svoje doprinose na području estetske medicine (Baku, 2017.). Dobio je i sličnu MyFaceMyBody Specialist nagradu u Londonu 2018. godine. Njegovo istraživanje snažno je utjecalo na ovo specijalizirano područje medicine unutar kojeg je razvio globalne protokole za komplikacije uzrokovane dermalnim filerima i za zacjeljivanje rana. Razvio je tehnike za poboljšanje estetike kod facijalne lipodistrofije kod HIV-a i kod radiokirurgije venske termokoagulacije. Dobitnik je Irske zdravstvene nagrade za medicinsko istraživanje (“Irish Healthcare Award for Medical Research”) u Dublinu 2017. godine i nagradu za medicinsko istraživanje Britanske komore za estetsku medicinu (British College of Aesthetic Medicine) u Londonu 2017. godine. Jedan je od rijetkih liječnika na svijetu koji je tri puta osvojio prestižni AMEC trofej (Anti-aging Medicine European Congress) u Parizu 2014. i 2016. godine te u Monaku 2017. godine za istraživanja vezana uz tumorsku kaheksiju i zaustavljanje nekroze kože. Za medicinska istraživanja je osvojio trofej MyFaceMyBody u Londonu 2016. godine, a za studije vezane uz PRP i rast kose je bio pohvaljen u Londonu 2012. i 2013. godine. Ovo istraživanje je postalo popularno i koriste ga klinike širom svijeta. U Meksiku je 2016. godine dobio CCME medalju (Colegio Científico de Medicina Estética) za „Izvrsnost u doprinosu estetskoj medicini“. Iste je godine u Londonu primio i prestižnu nagradu “Liječnik godine“ u sklopu nagrada „Sigurnost u ljepoti“.

Član je uredništva četiriju međunarodnih estetskih časopisa. Autor je ili koautor mnogih članaka u recenziranim znanstvenim časopisima i poglavlja stručne medicinske literature. Bio je glavni gost predavač diljem Europe, Rusije, SAD-a i Južne Amerike. Dr. Treacy je član Kraljevskog medicinskog društva (Royal Society of Medicine) i Kraljevskog društva umjetnosti (Royal Society of Arts) u Londonu. Predsjednik je Humanitarne zaklade Ailesbury i počasni ambasador Zaklade Michael Jackson Legacy. Pokretačka je snaga bezbrojnih humanitarnih akcija koje utječu na kvalitetu života djece diljem Afrike, Haitija i zemalja Trećeg svijeta. Samo tijekom prošle godine je otvorio sirotišta u Monroviji (Liberija) i u Mirebalaisu (Haiti). Europski je medicinski savjetnik za mrežu Lipoliza i savjetnik za Consulting Rooms – najveću kozmetičku web stranicu u Velikoj Britaniji. Prakticira kozmetičku medicinu u svojim klinikama u Dublinu, Corku, Londonu i na Bliskom istoku. On je napredni estetski trener, a obučio je više od 800 liječnika i medicinskih sestara iz cijelog svijeta. Pojavio se u emisijama Today Show, Ireland AM, Dr. Drew, na televizijskim kanalima CNN, RTE, TV3, Sky News, BBC i u Newsweeku