Pozvani predavači


Anastassakis Konstantinos

Anastassakis Konstantinos
Kirurg za glavu i vrat

Dr. sc. Anastassakis Konstantinos, dr. med., je certificirani („board certified“) kirurg za glavu i vrat te kirurg za presađivanje kose, koji radi u Ateni, Grčkoj od 2004. godine.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Semmelweis u Budimpešti s velikom pohvalom te završio specijalizaciju iz kirurgije za ORL, glavu i vrat u Općoj bolnici „G. Genimatas“. Nakon toga uslijedila je počasna stipendija za rinoplastiku na Sveučilištu za otorinolaringologiju, kirurgiju glave i vrata, u Ulmu, Njemačkoj od 2008. do 2009. Doktorirao je na Demokritovom sveučilištu u Trakiji, Grčkoj, 2010. godine na istraživanjima na kojima je radio nekoliko godina.

Dr. sc. Anastasakis je započeo svoju karijeru u kirurgiji presađivanja kose u svojoj ordinaciji u Ateni 2004. godine, nakon završetka izobrazbe u najboljim klinikama s najboljim kirurzima diljem svijeta.

Dr. sc. Anastasakis je jedan od nekoliko kirurga za presađivanje kose na svijetu koji su nagrađeni priznanjem Američkog odbora za kirurgiju presađivanja kose (ABHRS) pod nazivom „Experience Route“. Također je član odbora za usmeno ispitivanje ABHRS-a od 2016. te je od 2018. izabran u Upravni odbor ABHRS-a, najviše upravno tijelo ABHRS-a.

Član je ISHRS-a (Međunarodnog društva za kirurgiju presađivanja kose) od 2009. godine, najvećeg neprofitnog medicinskog udruženja s više od 1200 liječnika za presađivanje kose u više od 80 zemalja, dobrovoljne organizacije čiji je cilj razvoj umjetnosti i znanosti u presađivanju kose. On je glavni govornik, instruktor i voditelj na više sastanaka ISHRS-a te izabrani član u raznim odborima ISHRS-a. Od 2019. godine jedan je od 120 istaknutih članova ISHRS-a. Također je osnivač i predsjednik HAHRS-a, Helenske akademije za presađivanje kose te član Globalnog vijeća ISHRS-a.

Dr. sc. Anastasakis je autor medicinskog udžbenika od 891. stranice teksta pod nazivom „Androgenetska alopecija, od A do Z” objavljene na grčkom jeziku 2014. godine koja će uskoro biti objavljena na engleskom te španjolskom jeziku. Udžbenik obuhvaća patofiziologiju, lijekove, dodatke prehrani, bilje, lasere, presađivanje kose, perike i njegu kose, navodeći više od 8000  literaturnih referenci o svemu što je ikada napisano o androgenetskoj alopeciji.

Lakhdar Belhaouari

Lakhdar Belhaouari
Plastični i estetski kirurg

Dr. Belhaouari je certificirani („board certified“) plastični, rekonstrukcijski i estetski kirurg u Toulouseu, Francuskoj. Direkor je Centra de Chirurgie Esthétique du Dr. Belhaouari.

Bivši je voditelj Odjela za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku kirurgiju i Odjela za kirurgiju čeljusti i lica na Sveučilištu u Toulouseu.

Član je Francuskog koledža i Francuskog društva za plastičnu rekonstruktivnu i estetsku kirurgiju (FSPRAS) te Europskog odbora za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju.

Dr. Belhaouari je govornik i nastavnik na brojnim kolegijima estetske kirurgije i međunarodnim kongresima. Autor je mnogih publikacija te 4 knjige, uključujući knjigu „L’art de la Toxine Botulique en Esthétique“ i Izvješća o starenju lica za FSPRAS.

Željana Bolanča

Željana Bolanča
Dermatolog

Željana Bolanča, dr. med. je rođena u Splitu gdje je završila osnovnu i srednju školu. Nakon završene I. jezične gimnazije upisuje Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Nakon odrađenog pripravničkog staža u KBC „Sestre milosrdnice“ nakratko odlazi raditi u farmaceutsku industriju kao voditelj grupe proizvoda u tvrtki Solvay Pharmaceuticals. Potom započinje i završava specijalizaciju iz dermatovenerologije u KBC „Sestre milosrdnice“ pokazujući veliki interes prema općoj dermatologiji, dermatološkoj onkologiji i korektivnoj dermatologiji. Pohađala je brojne tečajeve i edukacije iz trihologije (bolesti vlasišta) na Klinici za dermatologiju Sveučilišta u Bologni, kao i brojne edukacije iz estetske medicine u Londonu, Parisu, Toulouseu i Sofiji.

Od svih estetskih zahvata, osobito voli raditi tretmane koji su namijenjeni poboljšanju i očuvanju kvalitete kože i remodeliranju lica.

Cijelo vrijeme specijalizacije bavi se i znanstvenim radom te je objavila i veliki broj znanstvenih radova u indeksiranim časopisima. U tijeku je pohađanja Poslijediplomskog doktorskoj studija Biomedicina i zdravstvo na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, uspješno je obranila prijavu teme iz trihologije.

Član je Hrvatskog društva dermatovenerologa, Europskog društva dermatovenerologa (EADV), International Dermoscopy Society (IDS), i dopredsjednica Hrvatskog društva za estetiku lica.

Paul Charlson

Paul Charlson
Estetski liječnik, predsjednik BCAM-a

Dr. Paul Charlson je vrlo iskusni estetski liječnik koji u ovoj industriji radi već 15 godina. On ima dvije klinike u Yorkshireu za njegu kože, a sada se proširio i u London. Radi u sklopu  NSH dermatologije  („National Health System“) koja se dobro integrira u njegovu estetsku praksu. Paul predaje i piše te često sudjeluje na nacionalnoj i lokalnoj televiziji te radiju. Dr. Charlson je već nekoliko godina istaknuti kolumnist za novine Yorkshire Post.

Dr. Charlson je trenutno predsjednik British College of Aesthetic Medicine (BCAM) te nadzire regulaciju estetske industrije putem novoosnovanog Zajedničkog vijeća liječnika za kozmetičke proizvode. On može obaviti razne estetske zahvate i pružiti estetske i dermatološke savjete

David Eccleston

David Eccleston
Estetski liječnik

Dr. Eccleston s više od 18 godina iskustva se specijalizirao za korištenje lasera, botoxa i mnogih drugih estetskih postupaka, nakon što je tijekom 1993. razvio interes za estetsku dermatologiju. Pridružio se MediZenu kao ravnatelj klinike 1999. godine kao jedan od nekoliko liječnika u Velikoj Britaniji koji je provodio klinička ispitivanja svih triju britanskih licenciranih brandova botulinum toksina, najpopularnijeg kozmetičkog tretmana koji se ubrizgava u svijetu.

Tijekom godina tražio je i primao osobnu izobrazbu od svjetskih stručnjaka u ovom području, uključujući dr. Jean Carruthersa, liječnika koji je prvi identificirao potencijal za Botox® kao estetski tretman u Kanadi kasnih 1980-ih.

Kako je napredovao u svojoj struci, dr. Eccleston je zauzvrat uživao u izobrazbi drugih praktičara, te je osobno obučio više od 9.000 liječnika o tehnikama ubrizgavanja botoxa za kozmetičke svrhe te radi pretjeranog znojenja, kao i o korištenju dermalnih punila za oblikovanje lica. Tijekom godina primio je razne zahtjeve da pomogne osobama koje su dobile nepravilan ili loš tretman od drugih pružatelja usluga i sada je priznat kao stručnjak za rješavanje i ispravljanje raznih popratnih komplikacija, a u pojedinim slučajevima mu drugi praktičari upućuju pacijenta kada ne ide sve po palnu.

Dr. Eccleston je aktivni član Britanskog koledža estetske medicine te posjeduje međunarodni ugled kao zabavni govornik koji predaje na temu estetske medicine u Velikoj Britaniji i inozemstvu. Također je autor mnogih znanstvenih članaka u časopisima te sudjeluje u televizijskim i radijskim intervjuima na temu nekirurške medicinske estetike.

Trenutno je medicinski savjetnik za najveću estetsku informativnu web stranicu u Velikoj Britaniji, www.consultingroom.com i predstavnik savjetodavnih panela za brojne vodeće tvrtke uključene u proizvodnju proizvoda i tretmana za estetsko tržište.

Dr. David Eccleston imenovan je kao Tatlerov „Čovjek u Midlandsu za Botox®“ i u Daily Mailu kao jedan od 10 najboljih doktora za botox u Velikoj Britanij u kategoriji:  „superzvijezde estetskog svijeta“. U 2016. godini osvojio je nagradu „Proaktivni liječnik godine“ na dodjeli nagrade za Sigurnost u ljepoti. Nagrada „Sigurnost u ljepoti“ dodjeljuje se onima koji idu korak dalje, kako bi javnost bila sigurna od neprofesionalaca i beskrupuloznih praktičara, te pohvaljuje „posebne kandidate koji su pokazali izvanrednu predanost podizanju svijesti i standarda u području ljepote, zdravlja i estetike“.

Tom van Eijk

Tom van Eijk
Estetski liječnik

Sa sjedištem u Amsterdamu, dr. Tom van Eijk je jedan od najpoznatijih nizozemskih estetskih liječnika.

Nakon trogodišnjeg iskustva u plastičnoj kirurgiji, dr. van Eijk je 2003. godine odlučio posvetiti se ne-kirurškim estetskim zahvatima uz korištenje samo injekcija. U ovom novom i uzbudljivom području medicine je počeo eksperimentirati i podučavati kolege kako koristiti Botulinum Toxin (Botox®, Dysport®) i filere hijaluronske kiseline (Restylane®). Razvio je Fern Pattern tehnikuTMi predstavio ju ujesen 2005. godine u Švedskoj.

Članak o njegovoj tehnici je objavljen u kolovozu 2007. godine u stručnom časopisu New York Journal of Drugs in Dermatology. Ovaj časopis je objavio i članak o njegovoj Lip Tenting tehnici. Uspjeh RestylaneFern Pattern Technique TMje očit jer je dr. van Eijk o svojim tehnikama predavao širom svijeta, od Vancuvera do Manile, od Stockholma do Hong Konga.

“Jedna od sjajnih stvari u ovom poslu je da nikad ne prestanete pomicati granice. Volim izazov u činjenici da danas svojim pacijentima mogu ponuditi bolji tretman nego što sam to mogao prije godinu dana”, tvrdi dr. Van Eijk.

Siniša Glumičić

Siniša Glumičić
Estetski kirurg

Primarijus dr. Siniša Glumičić je od 1994. godine vlasnik Kirurškog estetskog centra Glumičić Medical Group. S više od 25 godina iskustva i tisuću obavljenih operacija, prim. dr. Glumičić je daleko najutjecajniji estetski kirurg u regiji. Zahvaljujući njegovoj stručnosti i dugogodišnjem iskustvu u području estetske kirurgije, često sudjeluje i održava predavanja i kolegije na brojnim simpozijima i kongresima u zemlji i inozemstvu, a također je vodeći instruktor primjene botoksa Hrvatskog društva za estetsku medicinu (HDEM). Jedna od njegovih misija je rušenje tabu tema koje se često povezuju s estetskom kirurgijom. Prim. dr. Glumičić je stekao povjerenje brojnih domaćih i stranih slavnih osoba, među kojima su Nikolina Pišek, Anica Kovač, Rene Bitorajac, Marijana Batinić, Lejla Filipović i mnogi drugi.

Kambiz Golchin

Kambiz Golchin
Estetski kirurg

Tijekom proteklih 12 godina g. Kambiz Golchin dobio je brojna priznanja, uključujući i priznanje za „Najboljeg stručnjaka za botoks i filere“ od TATLER UK te je voditelj ključnih mišljenja za Allergan i brojna druga estetska poduzeća. Mnogi ga liječnici/medicinske sestre diljem Irske i Velike Britanije smatraju stručnjakom u industriji te se pozivaju na stručnost gospodina Golchina i njegovu pomoć pacijentima čije je prethodne tretmane potrebno ispraviti.

Specijaliziran za kirurgiju lica i vrata, g. Golchin je poznat po svojim pedantnim metodama i izvanrednim rezultatima. Jedan od najvažnijih čimbenika u uspješnoj plastičnoj kirurgiji lica je odnos između pacijenta i kirurga – to je nešto što gospodin Golchin nagalašava pri radu sa svim pacijentima – od početnih konzultacije do postoperacijskog oporavka.

Alice Hart-Davis

Alice Hart-Davis
Novinar i autor

Alice Hart-Davis je nagrađivana novinarka i autorica tekstova o ljepoti. Gotovo 20 godina izvještava o estetskim kozmetičkim postupcima koji su kolokvijalno poznati pod nazivom tweakments,tj. nekirurški kozmetički tretmani, gdje je ona uspješno testirala brojne postupke kako bi ih pregledala.

Alice je osvojila brojne nagrade za svoj rad, iako nijednu nije dobila kao pokusni kunić za kozmetičku kirurgiju. Sudjeluje na estetskim konferencijama diljem svijeta i provodi puno vremena surađujući s liječnicima, kirurzima, zubarima, medicinskim sestrama i poduzećima koja stoje iza te tehnologije u ovom brzorastućem području, kako bi što bolje razumjela nekirurške kozmetičke tretmanekoji se nude na tržištu.

Tijekom godina Alice je vidjela – i iskusila iz prve ruke – mnogo loših tretmana i razumije mnoge probleme koji opterećuju estetsku industriju, od nedostatka regulacije do povećanja učestalosti tjelesne dismorfije među estetskim pacijentima i praktičarima.

Unatoč tome, ona ostaje zagovornica dobrog, podcijenjenog estetskog rada – vrste koja ostaje neotkrivena i neprimijećena, jer ne ostavlja izgled čudnih obraza hrčka ili smrznutog čela. Ona je također i dalje oduševljena potencijalom nekirurških kozmetičkih tretmana kako bi ljudi izgledali bolje, a što im omogućuje da se osjećaju bolje te lakše nastave s ostatkom života.

Živi u Londonu, s mužem i živahnim Jack Russell terijerom. Njezino troje djece gledaju na postupke nekirurških kozmetičkih tretmana s neodobrenjem, ali prihvaćaju da je to nešto što ona radi za život (i suviše su ljubazni da upotrijebe riječ, „ispraznost“).

Ravi Jain

Ravi Jain
Estetski liječnik

Dr. Ravi Jain 1995. stekao je medicinsku  diplomu Kraljevske bolnice u Londonu te je radio na radnim mjestima u bolnicama Royal London, St. Bartholomew i St. Mary’s. Rano u karijeri se kvalificirao za ginekološku laparoskopsku kirurgiju prije školovanja za liječnika opće prakse.

Dr. Jain je imao sreću da tijekom svoje karijere surađuje s nekim nevjerojatno talentiranim pojedincima, od kojih su ga mnogi inspirirali da uvijek nastoji poboljšati svoje vještine kako bi svojim pacijentima ponudio najviši standard njege.

On vjeruje da bilo koji medicinski ili estetski tretman može biti emocionalno iskustvo – od očekivanja većeg samopouzdanja i samouvjerenosti, do olakšanja zbog uklanjanja starih ožiljaka od akni i s njima povezanih bolnih sjećanja. Samo uklanjanje malo masnoće i ulaska u svoju omiljenu odjeću može promijeniti način na koji gledamo sebe.

U tu svrhu, stavlja naglasak na konzultacije koje se odnose na saslušanje, te nadu i savjet koje on i njegov tim daju. Kvalificiran  je i vrlo iskusan u svim postupcima koje provodi a dosad je  izveo tisuće tretmana na zadovoljnim pacijentima. Dr. Jain će uvijek biti iskren sa svojim pacijentima, prilagođavajući svaki tretman njihovim točnim potrebama i proračunu, te se staviti na raspolaganje za raspravu o svim problemima koje bi oni mogli imati.

Dinko Kaliterna

Dinko Kaliterna
Dermatolog

Dinko Kaliterna rođen je 1971. godine u Splitu, gdje završava srednju medicinsku školu. Medicinski fakultet upisuje 1990. godine u Zagrebu. Diplomirao je 1996. godine. Pripravnički liječnički staž odrađuje u KB Merkur u Zagrebu. Specijalizaciju iz dermatovenerologije počinje 2000. godine u Klinici za kožne i spolne bolesti Šalata. Tijekom specijalizacije više puta boravi na najpoznatijim dermatovenerološkim klinikama, gdje je proveo oko šest mjeseci na stručnom usavršavanju, a 2002. godine upisuje postdiplomski studij iz dermatovenerologije. Početkom 2004. godine polaže specijalistički ispit. Autor je i koautor više stručnih članaka.

Osnivač je i utemeljitelj poliklinike Poliderma, koja počinje s radom u rujnu 2004. godine. Njegova područja posebnog interesa su estetsko-korektivni zahvati, kozmetologija, celulit, anti-aging medicina i primjena lasera. Prvi u Hrvatskoj uvodi načelo integrirane dermatologije: više stručnjaka raznih specijalnosti klijentu daju svoja mišljenja i međusobno ih uspoređuju kako bi se pronašlo najbolje rješenje za klijenta.

Doktor Kaliterna posebnu važnost pridaje stalnoj stručnoj edukaciji i sudjeluje kao predavač na vodećim međunarodnim kongresima. Među prvima primjenjuje najnovije tehnologije i spoznaje iz područja dermatovenerologije, estetsko-korektivnih zahvata i primjene lasera.

Piše i objavljuje članke te odgovara na pitanja čitatelja na portalima Pliva, Cybermed, Vitamini. Do sada su njegovi članci izašli u mnogim novinama, magazinima i tjednicima – Nacional, Jutarnji list, Život i zdravlje, Glorija…

Sudjelovao je kao gost na većini radiopostaja u Hrvatskoj. Na televiziji je kao gost sudjelovao u sljedećim emisijama: RTL Exkluziv i Exploziv, Zagrljaj ljepote, Dobro jutro Hrvatska, kod Sanje, talk-show-u Maja i ostalim brojnim emisijama.

Dr. Dinko Kaliterna je od nedavno postao član DASIL-a (dermatologic aesthetic surgery international league) najveće i najvažnije svjetske organizacije dermatologa i plastičnih kirurga. DASIL se prvenstveno bavi primjenom i razvojem najnovijih tehnologija, lasera i tretmana u svrhu estetsko-korektivnih zahvata.

Raj Kanodia

Raj Kanodia
Plastični kirurg

Pacijenti diljem svijeta se naručuju kod  Dr. Raja Kanodie, vodećeg plastičnog kirurga, za rinoplastiku i nekirurško pomlađivanje lica. Njegova umjetnička sposobnost da poboljša harmoniju lica i sačuva mladenačke konture osigurala mu je zapaženu cijenjenost među kolegama. U njega imaju povjerenja mnoga od najpoznatijih holivudskih lica, zajedno sa slavnom klijentelom iz cijelog svijeta, uključujući izvođače, modele, političare, rukovoditelje i članove kraljevske obitelji.

S obzirom da ga je čak i ELLE magazin nazvao „Kraljem holivudskog nosa“, dr. Kanodia je široko priznat kao najistaknutiji svjetski stručnjak za rinoplastiku te je u radu kroz tri desetljeća obavio više od 9000 operacija ili korekcija nosa. Izvodeći isključivo zatvorenu (bez ožiljaka) rinoplastiku, dr. Kanodia je u stanju korigirati nos bez mijenjanja njegovog karaktera.

Časopis VOGUE ga naziva „Doc Hollywoodom… čovjekom kojem se A-listeri obraćaju u potrazi za savršenstvom“ i nisu sami. Dr Kanodia je popraćen na svim medijskim platformama, od TV emisija kao što su Dr 90210 i E! News do intervjua u istaknutim novinskim mrežama i modnim časopisima kao što su ABC, FOX, Billboard, Vanity Fair, Vogue, Harper’s Bazaar, Allure, Elle, Tatler, Haute Living, Seventeen i People.

Dugogodišnji je član Američke akademije za plastičnu kirurgiju lica, Američkog koledža kirurga i Američke akademije estetske kirurgije. Dr. Kanodia je objavio brojne medicinske članke i redoviti je predavač na međunarodnim medicinskim konferencijama. Dr. Kanodia nastavlja s mentorstvom i podučavanjem svog jedinstvenog pristupa „Finese endonazalne rinoplastike“ i pomlađivanja lica kirurškim stanovnicima, prijateljima i kolegama diljem svijeta u svojoj vrhunskoj medicinskoj ustanovi u srcu Beverly Hillsa.

Spajajući svoje znanje o ayurvedskom bilju i spojevima protiv starenja iz svoje rodne Indije s naprednim zapadnim dermatološkim istraživanjima, dr. Kanodia je formulirao ekskluzivnu liniju za njegu kože „Ayur-Medic“ koja je plod 24-godišnjeg rada i iskusta. Njegova najnovija linija proizvoda u borbi protiv starenja, „Dr Kanodia AMLA“ potječe od čudotvornog indijskog ogrozda (Emblica Officinalis), poznatog u Ayurvedi kao „eliksira života“. Ekstrakti ovog čudotvornog voća koriste se lokalno i unose oralno, čime se stvara koncept ljepote iznutra prema vani.

Bob Khanna

Bob Khanna
Profesor estetike lica

Profesor Khanna bio je jedan od prvih stomatoloških kirurga u svijetu koji se upustio u estetske zahvate lica koristeći botulinum toksin i dermalna punila. Godine 1996., zbog uspjeha s takvim tretmanima, pionir je mnogih vlastitih tehnika te je razvio način na koji je mogao instruirati svoje koncepte i tehnike u okviru programa obuke drugih medicinskih i stomatoloških stručnjaka.

Tijekom posljednje 22 godine podučavao je mnoge medicinske i stomatološke stručnjake diljem svijeta, što je omogućilo razvoj estetike lica na globalnoj razini.

Međunarodno poznat kao vodeći predavač, voditelj izobrazbe i stručnjak za estetiku lica, profesor Khanna je obučio tisuće liječnika, stomatologa i plastičnih kirurga u nekirurškim postupcima pomlađivanja lica. Dao je velik doprinos razvoju umjetnosti „Cjelovitog pristupa skulpturiranja lica“, a mnogi njegovi učenici su izgradili izuzetno uspješne karijere.

Profesor Khanna je autor više od 30 publikacija u stomatološkim i medicinskim časopisima u Velikoj Britaniji i inozemstvu. Autor je i modula za estetiku lica za magistre struke na „Kings Collegeu“ te je bio imenovan kao klinički predvodnik za FGDP majstorsku radionicu za estetiku lica na Kraljevskom koledžu kirurga. On također daje međunarodne konzultacije i voditelj je ključnih mišljenja za Galdermu.

Profesor Khanna pojavio se mnogim televizijskim dokumentarnim filmovima u vezi s kozmetičkom kirurgijom kao što su primjerice „Cosmetic Surgery Live“ (Channel  5) te je pomogao u lansiranju nagrađivane serije „Nip-Tuck“ s njegovim najvećim doprinosom emisiji Sve o plastičnoj kirurgiji („Plastic surgery laid bare“) na kanalu Sky One.

Josip Lovrić

Josip Lovrić
Specialist opće kirurgije

Dr. Josip Lovrić svoje desetogodišnje iskustvo iz kirurgije stekao je kao zaposlenik u Općoj bolnici Bjelovar gdje jer radio kao specijalist opće kirurgije. Naglasak u svom radu stavlja na optimalan izbor kirurškog liječenja i minimalnu invazivnost u radu te individualan pristup sa ciljem postizanja prirodnog izgleda uz korištenje najsuvremenijih metoda i tehnika liječenja. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu a specijalizaciju opće kirurgije stekao je na Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru „Rebro“ pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Aktivan je član Hrvatskog kirurškog društva te licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Kontinuiranu edukaciju provodi aktivnim sudjelovanjem na brojnim međunarodnim kongresima u zemlji i inozemstvu. Autor je i koautor nekolicine publiciranih znanstvenih radova u domaćim i inozemnim časopisima te Zborniku Hrvatske Akademije Znanosti i Umjetnosti. Aktivno se služi engleskim i talijanskim jezikom.

Aleksandar Milenović

Aleksandar Milenović
Maksilofacijalni kirurg, plastični kirurg glave i vrata

Doc. dr. sc. Aleksandar Milenović, rođen je u Osijeku gdje je završio osnovnu i srednju školu. U Zagreb odlazi na studij medicine koji je s najboljim ocjenama završio 1994. godine. Fine strukture glave i vrata postaju potpunim izazovom za dr. Milenovića pa odlučuje specijalizirati maksilofacijalnu kirurgiju. Paralelno je završio i subspecijalizaciju iz plastične i rekonstruktivne kirurgije glave i vrata.

Magistrirao je 2001. godine na Stomatološkom fakultetu na temu disfunkcije živaca nakon disekcije vrata, a doktorirao sedam godina kasnije, također na Stomatološkom fakultetu na temu sentinel biopsije kod tumora usne šupljine.

Svoju edukaciju, na teorijskom i praktičnom planu, proveo je u vrhunskim svjetskim centrima plastične kirurgije New Yorka, Glasgowa, Londona, Beča.

Danas ne samo da je uspješan liječnik, već i docent na Katedri za maksilofacijalnu kirurgiju Stomatološkog fakulteta te član Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata i Europskog društva za kraniomaksilofacijalnu kirurgiju.

Svoje znanje redovito prenosi na specijaliziranim svjetskim kongresima. Sudjelovao je kao predavač na više od 100 domaćih i svjetskih kongresa.

Aktivno se koristi engleskim i njemačkim jezikom.

Zadovoljan je što može jutrima spašavati živote u Kliničkoj bolnici Dubrava, a popodnevima svoje znanje i iskustvo primijeniti u Poliklinici Imed. Za njega je rad kreativni izazov koji rezultira zadovoljstvom svakog pacijenta.

Nikola Milojević

Nikola Milojević
Estetski liječnik, predsjednik Organizacijskog i Znanstvenog odbora

Doktor Nikola Milojević, estetski je liječnik te vlasnik dviju uspješnih anti-ageing klinika – Milo Clinic u Londonu te Poliklinike Milojević u Zagrebu. Medicinu je diplomirao 1995. godine na Royal Free Hospital School of Medicine u Londonu. Iako se prvotno opredijelio za specijalizaciju iz opće kirurgije, želeći tako nastaviti stopama svoga oca Boška Milojevića – doajena estetske kirurgije u Hrvatskoj; dr. Nikola Milojević se naposljetku odlučio za specijalizaciju medicine opće prakse. Nakon specijalizacije na području estetske medicine, pet godina radio je u Londonu za Harley Medical Group kao vodeći liječnik najvećeg lanca estetskih klinika u Velikoj Britaniji.

Tretirajući i do 40 pacijenata dnevno te učinivši više od 30.000 zahvata Botoxom i filerima stekao je golemo iskustvo pa 2005. godine u Londonu otvara svoju poznatu Milo Clinic, posvećenu nekirurškoj medicini. Na glasu kao liječnik lagane ruke i precizne tehnike, dr. Milojevića britanski su mediji prozvali „kraljem Botoxa“. Nakon uspješne karijere u Velikoj Britaniji, dr. Milojević se 2009. vraća u rodni Zagreb te godinu dana kasnije polaže državni ispit u Ministarstvu zdravstva koje mu dodjeljuje odobrenje za samostalni rad u Hrvatskoj. U ožujku 2011. godine, u samom centru Zagreba, otvara Polikliniku Milojević te tako nastavlja dugu obiteljsku tradiciju. Zahvaljujući inovativnim metodama pomlađivanja te najsuvremenijim aparatima iz svijeta estetske medicine, Poliklinika Milojević danas je među najmodernijim anti-ageing klinikama u Europi. S obzirom na to je zagrebačka poliklinika sestrinska klinika Milo Clinic iz Londona, dr. Milojević svakog mjeseca jedan tjedan provodi u britanskoj prijestolnici jer u njegovu kliniku dolaze klijenti s raznih krajeva svijeta.

Dr. Milojević pionir je estetske medicine u Hrvatskoj. Pohađajući konferencije i surađujući sa stručnjacima iz cijeloga svijeta te implementirajući nove spoznaje iz estetske medicine u svoju svakodnevnu praksu aktivno sudjeluje u daljnjem usavršavanju ove nove grane medicine. Član je vodećih medicinskih institucija, uključujući British College of Aesthetic Medicine i General Medical Council. Razvitak medicinskog turizma potaknuo ga je na organiziranje međunarodnog kongresa o estetskoj medicini, a njegova želja je brendiranje Hrvatske kao centra estetske medicine.

Tracy Mountford

Tracy Mountford
Estetski liječnik

Dr. Tracy Mountford je osnivačica i ravnateljica vodeće i višestruko nagrađivane Estetske klinike za kožu, s praksama u London Devonshire Place & Buckinghamshireu. Poznata po svojim nježnim rukama i prirodnim rezultatima, proglašena je jednom od top 5 liječnika za BOTOX® u Velikoj Britaniji.

Dr. Mountford je diplomirala 1985. godine u Londonu, gdje je prvotno radila kao anesteziolog prije specijalizacije za estetskog liječnika. Bila je jedna od prvih potpuno kvalificiranih, naprednih estetskih praktičara u Velikoj Britaniji i sada je jedna od najuglednijih i najistaknutijih liječnika u estetskoj industriji, s više od 28 godina iskustva u naprednim nekirurškim postupcima pomlađivanja lica.

Njezino opsežno područje stručnosti obuhvaća napredne tehnike botulinum toksina, kao i naprednu uporabu dermalnih punila i volumizera; uključujući MD kodova za strateško uljepšavanje i poboljšanje prirodnih obilježja na način primjeren dobi. Njezin jedinstveni pristup je kombinacija najsuvremenijih nekirurških i laganih tretmana ubrizgavanja s tehnologijama za postizanje optimalnog pomlađivanja kože, kao što su, primjerice, postupci rješavanja potkožnih masnih naslaga.

Iman Nurlin

Iman Nurlin
Estetski liječnik

Dr. Iman Nurlin je estetska liječnica iz Švedske koja je svojim radom kao međunarodni trener u području estetike lica utjecala na mnoge liječnike i drugo kvalificirano osoblje za rad s injektorima. Ljepota i osnaživanje žena dvije su teme koje su joj prirasle srcu. Kao bivši model, poduzetnica i vlasnica uspješne klinike Ribelle, ona zna kako ljepota utječe na samopouzdanje, uspjeh u profesionalnoj karijeri, kao i kvalitetu života.

Tapan Patel

Tapan Patel
Estetski liječnik

Dr. Tapan Patel, osnivač i ravnatelj Klinike PHI, prepoznat je među svojim vršnjacima, stručnjacima i pacijentima kao jedan od najtalentiranijih i najvještijih estetskih liječnika u Velikoj Britaniji. Ima više od 15 godina kliničkog iskustva i već više od deset godina izvodi estetske tretmane. Nedavno je uvršten na listu časopisa Tatler među top 30 anti-aging stručnjaka. Dr. Patel je izuzetno drži do visokih standarda u estetskoj medicini i uz dnevni rad u klinici nastoji prisustvovati i držati predavanja na što je moguće više konferencija i stručnih sastanaka. Osim toga, dr. Patel ima diplomu iz područja svjetlosnih i laserskih terapija, a trenutno polaže diplomu u kliničkoj dermatologiji i magisterij u estetskoj medicini.

Peter Prendergast

Peter Prendergast
Estetski kirurg

Dr. Peter Prendergast je predsjednik stručnog društva European College of Aesthetic Medicine and Surgery, a posljednjih devet godina je ravnatelj Poliklinike Venus Medical. Međunarodno je poznati predavač i autor, napisao je dva udžbenika i obučio stotine kirurga za estetske zahvate na radionicama održanima diljem svijeta.

Dr. Prendergast uvijek inzistira na pružanju lijepog prirodnog izgleda svojim pacijentima koristeći učinkovite, sigurne postupke i proizvode. Njegova specijalnost je u estetskoj medicini i minimalno invazivnoj estetskoj kirurgiji za poboljšanje izgleda lica i tijela koristeći neinvazivne ili minimalno invazivne zahvate, koristeći samo lokalnu anesteziju za maksimalnu udobnost i sigurnost. To također omogućava njegovim pacijentima da odmah odlaze kući i vraćaju se na uobičajene aktivnosti bez odgode, uz minimalno vrijeme oporavka.

U Irskoj je dr. Prendergast razvio mnoge zahvate koje obavlja. Prvi je u Irskoj koji je izveo VASER liposukciju, one thread facelift i razne druge estetske zahvate koji se izvode bez potrebe za općom anestezijom.

Dr. Prendergast je s pohvalom diplomirao medicinu i kirurgiju na Sveučilištu Cork 1999. godine. Završio je staž u bolnici John Radcliffe u Oxfordu i vratio se u Irsku na specijalizaciju iz opće kirurgije. Nakon dvije godine postao je član Royal College of Surgeons u Irskoj. Nakon daljnje kirurške specijalizacije u kardio-kirurškim i vaskularnim kirurškim zahvatima u Irskoj i Singapuru, privuklo ga je relativno novo područje estetske medicine. Njegova naobrazba na ovome polju odvela ga je diljem svijeta, prvo kao studenta, ali kasnije i kao učitelja.

Redovito ga pozivaju kao predavač na međunarodnim konferencijama. Uz održavanje predavanja, dr. Prendergast smatra da je usavršavanje umjetnosti i prakse estetske medicine cjeloživotno putovanje.

Dr. Prendergast je aktivni član mnogih međunarodnih društava. Član je Američke akademije za estetsku kirurgiju, Britanske komore za estetsku medicinu, Američkog društva za lasere u medicini i kirurgiji i drugim obrazovnim organizacijama koje promiču visoke standarde u estetskoj medicini i kirurgiji. Irski je predstavnik u Europskom odboru za standardizaciju i predložio je nove propise za Standardizaciju u estetskoj kirurgiji.

Dr. Prendergast se nekoliko puta pojavio na lokalnoj televiziji i radiju. Napisao je više od 20 poglavlja knjiga, kao i dvije knjige o estetskoj medicini i oblikovanju tijela. Prva knjiga, Aesthetic Medicine. Art and Techniques, objavljena je 2011. godine. Njegova druga knjiga, High Definition Body Sculpting. Art and Advanced Lipoplasty Techniques, je objavljena u listopadu 2014. i brzo je postala broj jedan na Amazonu kao najbolje prodavana knjiga.

Ahmed Al-Qahtani

Ahmed Al-Qahtani
Estetski liječnik

Dr. Al-Qahtani počeo je raditi na Kraljevskom koledžu kirurga u Irskoj gdje je stekao diplomu iz medicinskih znanosti. Odavde se preselio u San Francisco gdje je studirao za prvostupnika prije preseljenja u Melbourne, Australija gdje je završio magisterij iz biotehnologije i medicinske mikrobiologije.

Inspiriran i fasciniran svijetom znanosti i otkrićima čija provedba u budućnosti tek predstoji, dr. Al-Qahtani je dodatno napredovao na studiju završivši doktorat iz imunologije na Sveučilištu California, Irvine (UCI). Nakon što je četiri godine posvetio svojim istraživanjima, Ahmed je ostao u UCI-u gdje je pokrenuo svoju praksu.

Tijekom tog vremena, dr. Al-Qahtani je počeo raditi na medicinskoj primjeni faktora rasta kako bi zacijelio ranjeno tkivo i stvorio umjetne transplantate kože. Rezultati koje je otkrio bili su izvanredni.

Za razliku od matičnih stanica ili postupaka plazme bogate trombocitima, poznato je da su faktori rasta specifični za područje tijela i stanice na koje su usmjerene. Matične stanice, s druge strane, nisu oblikovane za bilo koju specifičnu funkciju ili područje tijela, sve dok tijelo samo ne odabere na kojem području su potrebne.

U nastojanju da se iskoristi potencijal faktora rasta s time da ih se proizvede prema najvišoj mogućoj kvaliteti, u kombinaciji s točnom količinom potrebnom za brzo i učinkovito pomlađivanje stanica, dr. Al-Qahtani je stvorio AQ Skin Solutions. S obzirom da sam brand sada ima dva patenta koji uključuju korištenje faktora rasta u regeneraciji tkiva, proizvodi AQ Skin Solutions prodaju se na svih sedam kontinenata te su akreditirani u više od 52 zemlje.

Osim što nastavlja raditi na razvoju AQ Skin Solutions, dr. Al-Qahtani je profesor na UAE Sveučilištu za medicinu i zdravlje te gostujući profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Kaliforniji. Objavio je radove u deset medicinskih časopisa, a 2014. napisao je svoju knjigu „The Real World Skin Solutions” (Rješenja za kožu iz stvarnog svijeta).

Godine 2003. i 2011., dr. Al-Qahtaniji je dobio priznanje od šeika Rashid Al Maktouma, vladar Ujedinjenih Arapskih Emirata za njegov doprinos obrazovanju, a 2005. dobio je nagradu od UC Irvine za svoju „Izvrsnost u nastavi“.

Kao znanstvenik Nacionalnog zdravstvenog instituta za brojna istraživanja i razvoj, Dr. Al-Qahtani je dugogodišnji član Američkog udruženja imunologa, te sjedi u brojnim savjetodavnim odborima. Njega se i dalje poziva kao govornika na brojnim konferencijama diljem svijeta, gdje dijeli svoja saznanja i vizije o budućnosti moderne njege kože.

Rita Rakus

Rita Rakus
Estetski liječnik

Dr. Rakus se kvalificirala kao liječnica na Sveučilištu u Sydney, Australiji 1974. Godine. Ima više od 25 godina iskustva u estetskoj medicini i lider je u nekirurškim zahvatima u Velikoj Britaniji. Dr. Rakus je postala iskusni praktičar za pomlađivanje lica i tijela te je lider u području estetske medicine u Velikoj Britaniji. Osnivačica je i članica upravnog odbora Britanske komore za estetsku medicinu (British College of Aesthetic medicine – BCAM).

Hervé Raspaldo

Hervé Raspaldo
Plastični kirurg

Hervé Raspaldo, rođen u Monaku, je plastični kirurg za lice. Bio je predstojnik klinike i konzultant za rekonstruktivnu kirurgiju lica na Sveučilišnoj bolnici u Nici u Francuskoj.

Voditelj je Klinike Face Genève S.A. Također je i član Međunarodnog društva estetske plastične kirurgije i Francuskog društva plastične i rekonstruktivne kirurgije.

Klinika dr. Raspalda ugošćuje pacijente iz cijelog svijeta. Njegova reputacija privlači složene slučajeve, uključujući rinoplastiku bez ožiljaka, napredno endoskopsko zatezanje lica, minimalno invazivnu operaciju kapaka, Ear Fold® otoplastiku, pomlađivanje lica i poboljšane napredne 3D tehnike pomlađivanja s injekcijama.

Kao međunarodno priznati stručnjak, dr. Raspaldo je od 2001. godine bio uključen u lansiranje botulinum toksina, dermalnih filera i inekcija za postizanje volumena.

Njegov centar za znanstvene studije odobren od strane FDA-a odgovoran je za objavu brojnih znanstvenih radova, medicinskih udžbenika i videa o temama kao što su toksini, fileri, endoskopsko zatezanje lica i rinoplastika. Važno je napomenuti da je dr. Raspaldo koautor konsenzusnih radova za relaksaciju gornjeg i donjeg lica u Francuskoj te za pomlađivanja lica s injekcijama na globalnoj razini.

Redovni predavač na najbitnijim kongresima diljem svijeta, dr. Raspaldo strastveni je lider u podučavanju umjetnosti i razvoju tehnika u estetskoj medicini. Od 1990. godine podučio je više od 30.000 estetskih liječnika širom svijeta, a nudi i privatni program u svojoj Klinici Face Genève – stručne radionice za 3D pomlađivanje lica – podučavajući inovativni koncept FaceSculpture™. Nedavno je razradio tehnike “Chic-Lift®” i “Eiffel Tower Nose-Lift®” te time pojednostavio i poboljšao pomlađivanje i uljepšavanje lica injekcijama postavljajući trendove u skulpturi lica današnjice.

Željko Rotim

Željko Rotim
Liječnik dentalne medicine

Univ. mag. Željko Rotim, dr. med. dent. ima 30-ogodišnje iskustvo u svijetu dentalne medicine, a uz to jedan je od poinira nekirurške anti-aging estetske medicine u Hrvatskoj. Također, ističe se kao jedan od začetnika edukacija u području estetike lica. Vlasnik je Rotim Medical Centra, predsjednik i osnivač Hrvatskog društva za estetsku medicinu Hrvatskog liječničkog zbora, a jedan od osnivača SEEFAS-a (South East Europe Facial Aesthetic Society) i Medical Esthetic Instituta.

Matthieu Stefanelli

Matthieu Stefanelli
Plastični i estetski kirurg

Dr. Matt Stefanelli je certificirani (tzv. „board certified“) plastični, rekonstruktivni i estetski kirurg, s privatnom praksom u Parizu i Dubaiju. Također je magistrirao poslovno upravljanje (MBA) u zdravstvu. U 2014. dr. Stefanelli osnovao je iClass Anatomy, poduzeće koje pruža međunarodne tečajeve s demonstracijama uživo i anatomskim disekcijama za pomlađivanje kože i estetsku kirurgiju. Sudionici TAMC-a imat će priliku sudjelovati u iClass Anatomy Masterclassu u nedjelju, 13. listopada 2019. godine.

Dr. Stefanelli je također konzultant za razna poduzeća u području estetike, kao što su Sinclair Pharma (London), Md Skin Solutions (Luksemburg) i Skin Technology (Moskva). Osim toga, aktivno je uključen u dobrotvorne svrhe, kao suosnivač dobrotvorne zaklade Worldplast, te član Sourire un Jour i La Chaîne de l’Espoir France.

Vladimir Stojiljković

Vladimir Stojiljković
Estetski kirurg

Tijekom petnaestogodišnje karijere, dr. Vladimir B. Stojiljković je svoj klinički i istraživački rad posvetio estetskoj kirurgiji lica i tijela, razvio tehnike potpisa s inovativnim materijalima, te aktivnu edukativnu ulogu u radionicama za kolege – dermatologe, plastične kirurge i stomatologe o provedbi minimalno invazivnih tretmana lica, inzistirajući na poznavanju kirurške anatomije lica i promjenama koje prate proces starenja.

Dr. Stojiljković je pionir u regenerativnoj kirurgiji u Srbiji – sa znanstveno utemeljenim pristupom stekao je veliko iskustvo u prijenosu masti za povećanje grudi, matičnim stanicama i faktorima rasta iz plazme obogaćene trombocitima. Bio je prvi u svojoj zemlji koji je izveo prirodno povećanje grudi, koristeći vlastito masno tkivo pacijenta i BRAVA metodu povećanja grudi vlastitom mašću.

Dimitrios Sykianakis

Dimitrios Sykianakis
Estetski liječnik

Dr. Sykianakis je specijalist za područje gerontologije/anti-aginga i estetske medicine. Ima 18 godina iskustva kao medicinski trener za primjenu Botulinum toksina tipa A i filere, a tijekom karijere je izvršio više od 20.000 zahvata injekcijama na licu. Međunarodno je priznati stručnjak, govornik i predavač. Vanjski je partner u Dermatološkoj javnoj bolnici “Andreas Syggros” u Ateni. Također je partner u I atenskoj Laser Touch klinici. Vlasnik i ravnatelj privatne medicinske klinike pod nazivom Atena Wellaging. Trenutačno završava doktorsku disertaciju s tezom o Botulinum toksinu i kvaliteti života.

Patrick Treacy

Patrick Treacy
Estetski liječnik

Dr. Patrick Treacy je predsjednik Estetskog fakulteta Kraljevskog medicinskog društva u Londonu (Royal Society of Medicine, Aesthetic Faculty 2018), predsjednik Irskog društva estetskih liječnika (Irish Association of Cosmetic Doctors) i predstavnik Irske unutar Britanskog društva estetske medicine (British Association of Cosmetic Medicine). Poznat kao jedan od najutjecajnijih estetskih liječnika u svijetu, a u Los Angelesu je 2017. i 2018. godine imenovan jednim od 100 najboljih globalnih lidera u estetskoj medicini (MyFaceMyBody “Ultimate 100 Global Esthetic Leaders“). U Azerbejdžanu je proglašen laureatom estetske medicine i dobitnikom Beauty & Anti-Aging Trophy nagrade za svoje doprinose na području estetske medicine (Baku, 2017.). Dobio je i sličnu MyFaceMyBody Specialist nagradu u Londonu 2018. godine. Njegovo istraživanje snažno je utjecalo na ovo specijalizirano područje medicine unutar kojeg je razvio globalne protokole za komplikacije uzrokovane dermalnim filerima i za zacjeljivanje rana. Razvio je tehnike za poboljšanje estetike kod facijalne lipodistrofije kod HIV-a i kod radiokirurgije venske termokoagulacije. Dobitnik je Irske zdravstvene nagrade za medicinsko istraživanje (“Irish Healthcare Award for Medical Research”) u Dublinu 2017. godine i nagradu za medicinsko istraživanje Britanske komore za estetsku medicinu (British College of Aesthetic Medicine) u Londonu 2017. godine. Jedan je od rijetkih liječnika na svijetu koji je tri puta osvojio prestižni AMEC trofej (Anti-aging Medicine European Congress) u Parizu 2014. i 2016. godine te u Monaku 2017. godine za istraživanja vezana uz tumorsku kaheksiju i zaustavljanje nekroze kože. Za medicinska istraživanja je osvojio trofej MyFaceMyBody u Londonu 2016. godine, a za studije vezane uz PRP i rast kose je bio pohvaljen u Londonu 2012. i 2013. godine. Ovo istraživanje je postalo popularno i koriste ga klinike širom svijeta. U Meksiku je 2016. godine dobio CCME medalju (Colegio Científico de Medicina Estética) za „Izvrsnost u doprinosu estetskoj medicini“. Iste je godine u Londonu primio i prestižnu nagradu “Liječnik godine“ u sklopu nagrada „Sigurnost u ljepoti“.

Član je uredništva četiriju međunarodnih estetskih časopisa. Autor je ili koautor mnogih članaka u recenziranim znanstvenim časopisima i poglavlja stručne medicinske literature. Bio je glavni gost predavač diljem Europe, Rusije, SAD-a i Južne Amerike. Dr. Treacy je član Kraljevskog medicinskog društva (Royal Society of Medicine) i Kraljevskog društva umjetnosti (Royal Society of Arts) u Londonu. Predsjednik je Humanitarne zaklade Ailesbury i počasni ambasador Zaklade Michael Jackson Legacy. Pokretačka je snaga bezbrojnih humanitarnih akcija koje utječu na kvalitetu života djece diljem Afrike, Haitija i zemalja Trećeg svijeta. Samo tijekom prošle godine je otvorio sirotišta u Monroviji (Liberija) i u Mirebalaisu (Haiti). Europski je medicinski savjetnik za mrežu Lipoliza i savjetnik za Consulting Rooms – najveću kozmetičku web stranicu u Velikoj Britaniji. Prakticira kozmetičku medicinu u svojim klinikama u Dublinu, Corku, Londonu i na Bliskom istoku. On je napredni estetski trener, a obučio je više od 800 liječnika i medicinskih sestara iz cijelog svijeta. Pojavio se u emisijama Today Show, Ireland AM, Dr. Drew, na televizijskim kanalima CNN, RTE, TV3, Sky News, BBC i u Newsweeku.

Dimitris Vrachnos

Dimitris Vrachnos
Poslovni savjetnik u estetskoj medicini

Dimitris Vrachnos je iskusan savjetnik u estetskoj medicini sa stručnim znanjem u razvoju poslovanja, vođenju klinika i strateškom marketingu s ciljem održivosti poslovanja i razvoja unutar industrije estetske medicine.

Nakon što je proveo više od 16 godina u području estetske medicine kao direktor u multinacionalnom korporativnom okruženju, osniva poslovnu agenciju Upmybusiness. Njegova agencija pruža širok spektar operativnih i strateških projekata unutar estetske medicine farmaceutskim i kozmetičkim tvrtkama, velikim poliklinikama i privatnim estetskim ordinacijama. Usluge uključuju procjenu i unapređenje upravljanja klinikom, strateško planiranje marketinga i implementacija, anketiranje osoblja i pacijenata, poslovnu obuku osoblja i programe za ključne stručnjake.

G. Vrachnos ima diplomu za međunarodne poslovne studije sa Sveučilišta Panteion. Međunarodni je savjetnik za upravljanje medicinskim tvrtkama i ordinacijama, redovito objavljuje stručne članke i drži predavanja na lokalnim i međunarodnim kongresima.

Sherif el Wakil

Sherif el Wakil
Estetski kozmetički i seksualni liječnik

Dr. Sherif Wakil je osnivač i medicinski direktor klinika DrSW. Ima više od dva desetljeća iskustva u zdravstvenoj skrbi u kombinaciji s izuzetno velikim brojem održanih praktičnih estetskih radionica u Velikoj Britaniji, Europi i SAD-u. Radio je u nizu vodećih bolnica u Velikoj Britaniji i na Bliskom istoku, uključujući i Royal London Hospital NHS Trust, a sada je baziran u poznatoj londonskoj ulici Harley Street.

Dr. Wakil je izvršio više od 20.000 zahvata i uveo brojne nove tretmane u Velikoj Britaniji i Europi, uključujući revolucionarni P-Shot i O-Shot (seksualno pomlađivanje s PRP-om) i vampirsko podizanje grudi. Jedini trener za ove zahvate u Europi i na Bliskom istoku.

Kao nacionalni i međunarodni trener za brojne estetske postupke, uključujući PRP vampirske tretmane, thread lifting i sl., dr. Wakil kao pozvani predavač često predaje o svojim vještinama na kongresima i stručnim sastancima širom svijeta. Nedavno se dr. Wakil našao na čelu pokreta za nekiruršku seksualnu estetsku medicinu svojim novim tretmanima seksualnog pomlađivanja i najsuvremenijim strojevima koje je uveo u Europi i Velikoj Britaniji.

Dr. Wakil je predsjednik Međunarodne društva estetske ginekologije i seksualne dobrobiti “IAAGSW” te član Međunarodne komore kirurga i aktivni član nekoliko stručnih tijela, uključujući Generalno liječničko vijeće, Američko društvo estetske stanične medicinu, Britanske komore estetske medicine (BCAM) i Britansko društvo za oblikovanja tijela.

Mario Zambelli

Mario Zambelli
Plastični kirurg

Dr. Mario Zambelli završio je Medicinski fakultet u Rijeci. Nakon toga specijalizaciju iz opće kirurgije u Kliničkom bolničkom centru u Rijeci te završava specijalizaciju iz plastične kirurgije u Kliničkom bolničkom centru Rebro u Zagrebu.

Stručno iskustvo stječe u najvećim svjetskim centrima za plastičnu i estetsku kirurgiju.

  • 1982-1983: subspecijalizacija (fellowship) iz plastične kirurgije u Univerzitetskom kliničkom centru u Ljubljani kod dr. Marka Godine
  • 1987-1988: subspecijalizacija (fellowship) iz plastične kirurgije, kirurgije šake i mikrokirurgije u Louisvilleu, Kentucky, SAD, kod dr. Harolda Kleinerta i njegovih suradnika
  • 1992: subspecijalizacija (fellowship) iz plastične i estetske kirurgije u raznim kliničkim centrima širom SAD kao dobitnik stipendije dr. Marko Godina
  • 1993-2001: pročelnik odjela za plastičnu i rekonstrukcijsku kirurgiju u KBC Rijeka
  • 1989-2004: privatna praksa u Poliklinici Tagora na Čavlima (plastična i estetska kirurgija)
  • 2004-danas: privatna praksa u Poliklinici Zambelli u Rijeci

Član je Američkog društva plastičnih kirurga (ASPS), Europskog udruženja plastičnih kirurga (ESPAS), Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju te je obavljao funkciju predsjednika Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju od 2004. do 2008. godine.

Zoran Žgaljardić

Zoran Žgaljardić
Maksilofacijalni kirurg, plastični kirurg glave i vrata

Doc. dr. sc. Zoran Žgaljardić, dr. med. je rođen 1926. godine. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 1986. godine. Nakon završetka stažiranja na području maksilofacijalne kirurgije i plastične kirurgije glave i vrata položio je stručni ispit za estetskog kirurga na Međunarodnoj akademiji za estetsku kirurgiju (IACS). Diplomirao je i doktorirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Doc. Žgaljardić proveo je 1996. godinu u New Yorku na Sveučilišnoj bolnici Brooklyn i održao gostujuće predavanje na temu svoje doktorskoj disertaciji. Tijekom tog vremena posjetio je i brojne klinike za estetsku kirurgiju.

U razdoblju od 1990. do 1999. radio je na Odsjeku za maksilofacijalnu kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Svoju privatnu kliniku za estetsku i maksilofacijalnu kirurgiju je otvorio 1999. godine u Opatiji. Deset godina poslije, otvorio je još jednu privatnu kliniku u Zagrebu.

Razdoblje od 2005. do 2010. godine je proveo kao docent i voditelj odsjeka za maksilofacijalnu kirurgiju na Sveučilištu u Splitu.

Doc. Zoran Žgaljardić je član upravnog odbora Akademije estetske kirurgije i hrvatski predstavnik Međunarodne akademije estetske kirurgije. Jedan je od suosnivača Svjetske akademije estetske kirurgije. Začetnik je razvoja laserske liposukcije i redoviti gost predavač i trener u laserskoj lipolizi.

Godine 2008. na 52. svjetskom kongresu Međunarodne akademije estetske kirurgije imenovan je jednim od 100 najboljih estetskih kirurga na svijetu. Na 4. godišnjem stručnom sastanku Svjetske akademije estetske kirurgije, uključen je u Dvoranu slavnih estetske kirurgije.

Elian Brenninkmeijer

Elian Brenninkmeijer

Detalji dolaze uskoro…