Lokalni prijevoz

Autobus

Svi dijelovi grada Dubrovnika odlično su povezani učestalim redovnim autobusnim linijama.

Gradski vozni redovi istaknuti su na svakoj prometnijoj autobusnoj postaji, a možete ih dobiti i u Informativnim uredima Turističke zajednice grada Dubrovnika, Libertasovim kioscima, hotelskim recepcijama i sl.

Autobusne karte za vožnju možete kupiti kod vozača u samom autobusu (15,00 kuna), na kioscima Tiska („S” karta – 12,00 kuna), kioscima poduzeća Libertas na Pilama, autobusnom kolodvoru, Pošti Lapad i u Mokošici, na recepcijama hotela i u turističkim agencijama. U autobusima je moguće kupti kartu s točnim iznosom od 15 kuna. Kupljena autobusna karta vrijedi od trenutka prvog poništavanja sat vremena za neograničen broj vožnji u gradu.

Također je moguće kupiti karticu (isključivo u kioscima Libertasa) za 24h koja vrijedi od prvog korištenja u autobusu i cijena je 30,00 kuna. Sistem naplate za magnetnu kartu je da se lice karte sa magnetnom trakom okrene prema sebi i ubaci u automat, nakon čega uzimate kartu iz automata. Ako imate beskontaktnu kartu potrebno je samo nasloniti kartu na senzor.

Lokalni autobusi su brojevi 1A, 1B, 2, 2A, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, i 17.

Mapu na kojoj su označene bus stanice i mreža gradskih autobusa možete naći na internetskoj stranici http://libertasdubrovnik.com/ ili u brošuri Durovnik riviera info u uredima Turističke zajednice kao i na kioscima Libertasa. Kontakt telefon Libertasa je 020 357 020

 

Taxi

Na svim najprometnijim dijelovima grada postoje taksi stajališta na kojima je vidljivo istaknut cjenik taksi usluga.

Prilikom ulaska putnika u vozilo taksimetar mora biti uključen s početnim iznosom (start) od 27,00 kn. Ukoliko taksimetar nije uključen putnik nije dužan platiti vožnju. Svaki dodatni kilometar vožnje stoji 9,00 kuna. Taksi vozilom mogu se voziti maksimalno 4 osobe. Čekanje se plaća 150,00 kuna po satu, a za svaki komad prtljage platit ćete dodatne 2,00 kune.

Taksi usluga od Luke Gruž (od mjesta gdje pristaju brodovi na kružnim putovanjima koje je udaljeno od stare jezgre grada 4 km) do Pila, zapadnih vrata u povijesnu jezgru grada stajat će vas 70,00 kuna po taksi vozilu dok će vam vožnju od Pila do jednog od hotela u ostalim dijelovima grada naplatit oko 80,00 kuna, ovisno o udaljenosti.

Taxi client 020 411 411
Plavi taxi 020 332 222
Taxi Ragusa 0800 1441

 

Automobilom po gradu

Ukoliko se vlastitim automobilom uputite u povijesnu jezgru grada, preporučujemo da se parkirate u svega pet minuta pješice udaljenoj Javnoj garaži na Ilijinoj glavici.

Ulična gradska parkirališta označena su natpisnim pločama s istaknutim uputama za plaćanje i cijenom po satu.

Parking možete platiti na parkirnom automatu i mobilnim telefonom.

U Luci Gruž nalazi se parking koji će vam posebno koristiti ukoliko se odlučite uputiti na cjelodnevni izlet na jedan od otoka dubrovačkog akvatorija jer se nalazi u neposrednoj blizini mjesta pristajanja brodova koji Dubrovnik povezuju s obližnjim otocima.

Nekoliko benzinskih postaja nalazi se na prilazima Gradu i u samom Gradu. Neke rade 24 sata.